vragen en antwoorden.

Een feestje in een zwembad kan nogal wat vragen oproepen. Geen nood. Hieronder vind je de antwoorden op al je vragen.

veiligheid enzo.

Een zwembadfeestje, dat kan toch alleen maar fout gaan?

Nee, dat kan ook goed gaan. De eerste editie had als (medisch) dieptepunt een gestoten teen. Verder: we zijn niet de eerste die met een dergelijk idee op de proppen komen en hebben informatie ingewonnen over do’s en dont’s van voorgangers in het land. Daarnaast hebben wij meerdere voorzorgsmaatregelen genomen en dwingt het aanvragen van een vergunning je na te denken over allerlei scenario’s.

Zullen vrouwen zich niet ongemakkelijk voelen tijdens float.?

En hier worden we écht serieus.

Een waarschuwing (in het bijzonder voor de mannen)

Heren, als we ergens onze buik van vol hebben, is het dit. We nemen vrouwen op float. in bescherming. Wat we dus niet willen zien van jullie: ongewenste aanrakingen, verbaal lastigvallen, (duidelijk) ongewenste flirtpogingen en/of stalkgedrag. Komen we dit tegen, dan sta je in recordtijd buiten.

Als je enkel komt om vrouwen in bikini te kijken, verzoeken we je een FHM of iets pikanters te halen bij een kiosk en jezelf op te sluiten in je zolderkamer tot je normaal functioneert. Float. is dan geen plek voor jou.

Overigens geldt dit ook voor dames die hierin de grenzen van mannen niet respecteren, of mannen die de grenzen van mannen niet respecteren, of vrouwen die lak hebben aan de grenzen van vrouwen. Enfin, je snapt het wel.

Een steuntje in de rug (in het bijzonder voor de vrouwen)

Mocht het zo zijn dat je jezelf erg ongemakkelijk voelt bij het gedrag van een ander, zeg het diegene en kom daarna, als het aanhoudt, naar de beveiliging of personeel. De beveiliging is groot in aantal en ze zijn niet altijd in het herkenbare kloffie gekleed (oftewel: undercover). We willen dat je je gesteund voelt en een toffe avond hebt. Je wordt gehoord en serieus genomen.

Hopelijk komt het niet voor, maar: bij bepaalde misdragingen is het mogelijk aangifte te doen. Indien dit kan, oppert de beveiliging deze mogelijkheid tijdens de afwikkeling van het voorval. Wij adviseren dit altijd te doen en we helpen je erbij.

Hoe zit het met drank en drugs bij float.?

Drugs zijn verboden, punt. Ook je wiet en hasj mag je thuis laten. Voor de drinkers: drank is gewoon verkrijgbaar. Wel willen we je wat ‘food for thought’ meegeven: het is meer dan dertig graden in De Kulk en de luchtvochtigheid is hoog. Je zweet en daarom is het slim regelmatig water of frisdrank te drinken.

Zodra we merken dat je teveel op hebt en daardoor bijvoorbeeld problemen met je evenwicht hebt of wazig gaat kijken, vragen we je float. te verlaten, voor je eigen veiligheid.

Wat zei mijn moeder vroeger ook alweer in het zwembad?

“NIET RENNEN!”, duh. Die regel geldt nu ook trouwens. We zien in een reguliere club ook nooit bezoekers rennen, dus waarom zou je dat nu wel doen?

Wordt dat water niet hartstikke vies?

Dat valt wel mee. Het is één van de eerste dingen waar we aan dachten toen het idee voor float. ontstond. Gelukkig is de zuiveringsinstallatie van De Kulk van hoge kwaliteit. Je hoeft je over hygiëne echt geen zorgen te maken. Het zwembad wordt volcontinu gereinigd.

Wat kan ik doen als ik me niet ok voel?

Vanzelfsprekend is er een EHBO-post. Je ziet direct waar deze zich bevindt als je het zwembad binnenkomt. Daar kan je altijd terecht voor hulp, ook als je onder invloed van drank of drugs bent.

Onthoud: beveiliging en EHBO is er om je te helpen, niet om te oordelen of met vingers te wijzen.

praktische zaken.

Wat mag dat kosten?

Tickets zijn verkrijgbaar in verschillende 'waves', oftewel fases. Hoe vroeger de fase, hoe minder je betaalt. Kaartkopers die bij een eerdere editie zijn geweest hebben extra vroeg toegang tot de kaartverkoop. De First Wave-tickets voor de editie van oktober 2019 kosten 22,50 euro. Dat is inclusief servicekosten en je krijgt er een polsportomonnee bij (later meer hierover).

Wat kost een locker?

Een kluisje kost je eenmalig 2 euro. Die kan je alleen met pin betalen. Ook al staat het lockernummer op je sleutel, onthoud deze goed. Komt van pas als je toch je sleutel kwijtraakt.

En moet ik dan ook nog betalen voor het toilet?

Nope, het toilet is gratis.

Is er een minimumleeftijd?

Jazeker. Je moet minimaal 18 jaar zijn om binnen te komen. Als je als 18-minner een kaartje hebt gekocht en je wordt geweigerd aan de deur, tough luck. We geven geen geld terug. Iets met een dikke bult.

Moet ik mijn id meenemen?

Ja, maar wettelijk ben je eigenlijk al verplicht deze bij je te hebben. Dus als het goed is, tover je hem zo uit je zak, toch? Daarnaast geldt er een minimumleeftijd voor float. van 18 jaar. Bij twijfel vragen we om je id. Kan je hem niet laten zien? Dan kom je niet binnen en we geven geen geld terug.

Handig: een geldig id kan zijn een paspoort, id-kaart of rijbewijs. Je studenten- en moviepass zijn dus niet ok.

Hoe gaat dat binnenkomen in zijn werk?

Bij de entree scannen we je ticket. Vervolgens is er een tassencheck en visitatie. Mocht je niet mee willen werken aan die check of visitatie, dan is dat prima. Betekent wel dat je direct kan omkeren naar de uitgang. No pain, no gain.

Daarna volgt de gherrorobe. Hier krijg je je polsportemonnee waar je pinpas in gaat. Ben je een roker en heb je sigaretten bij je, dan kan je die hier afgeven bij de peukengarderobe. Verderop meer hierover.

Na de controle kan je je omkleden. Dit gebeurt in groepscabines. Na het omkleden kan je alles, behalve je zwemkleding en je polsportemonnee plus pinpas, opbergen in een locker en loop je het zwembad in.

HELE DIKKE TIP: trek je zwemkleding alvast aan onder je dagelijkse kloffie.

Hoe betaal ik mijn consumpties?

float. is zijn geheel pin-only. Aan de bar, maar ook bij de lockers.

Is er kaartverkoop aan de deur?

Dat hangt er vanaf of we uitverkopen. Zo ja, dan zijn er (vanzelfsprekend) geen kaarten meer aan de deur te krijgen. Als er nog kaarten over en aan de deur te koop zijn, laten we dit weten in het Facebookevent.

Hoe kom ik bij De Kulk?

Met een zeppelin, ouwe eindbaas! Je kan hem kwijt op onze zeppelinparking. Wel is er maar ruimte voor één zo'n vliegende sigaar.

Ok, serieus: als je met OV komt, neem buslijn 126 vanaf trein- en metrostation Schiedam Centrum richting Maassluis en stap uit op halte Westlandseweg in Vlaardingen. De Kulk moet vanaf hier zichtbaar zijn. Kom je vanuit het westen naar Vlaardingen, pak dan 126 richting Schiedam Centrum en stap uit op diezelfde halte.

Kom je met de waggie? Stel je navigatie in op Westlandseweg 200, Vlaardingen.

Fietsers kunnen hun stalen ros kwijt in de rekken voor de ingang.

Waar kan ik parkeren?

Er is een vrij groot parkeerterrein voor de deur van De Kulk. Is nog gratis ook. Als deze volstaat zal je een plekje moeten vinden in de aangrenzende wijk. We wensen je dan alvast succes.

Waar laat ik mijn pinpas?

Na het scannen van je ticket ontvang je van ons (gratis) een polsportemonnee. Die doe je - je verwacht het niet -  om je pols en daar past heel mooi je pinpas in.

Gaat mijn pinpas niet kapot door al dat water?

Nee hoor. We hebben ook de bank gebeld om dat te checken. Ook de praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat dit prima gaat.

Hoi roker! Geen nood. Wanneer je binnenkomt kan je je pakje(s) peuken afgeven bij de gherrorobe. We schrijven je naam op je pakje en je peuken kan je ophalen bij de bar naast de uitgang naar de rookruimte als je gaat roken. Na het roken breng je ze hier weer terug. Kosten hiervoor zijn eenmalig 1 euro. Naast de glijbaan kan je naar buiten, naar een verwarmde tent. Die fungeert als rookruimte.

Valt er wat te snacken?

Jazeker, er zijn diverse snacks te halen aan de foodbar. Van bananen tot patat.

Kan ik mijn eigen drank meenemen?

Uhm, NEE.

Is de glijbaan open?

Ja, de glijbaan is geopend. Althans, zolang we niet en masse veranderen in 6-jarigen en opstopping gaan doen. Houd je de boel wel op, dan brengen wij je graag terug naar de kleedkamer en uitgang en heb je een heel kort feestje gehad.

Hoe kom ik thuis?

Het OV rijdt niet meer als float. stopt om 03.00u. Daarom bieden we retourvervoer aan voor diegenen die naar Schiedam of Rotterdam moeten. Koop een ticket en wij regelen de rest. Je wordt afgezet op Schiedam Centrum of Rotterdam Centraal.

Maar ik wil niet naar huis!

Dan kan je ook blijven slapen. Het Ibis Hotel Vlaardingen ligt op loopafstand van De Kulk en naast de snelweg. Met kortingscode 'float' kan je voor de nacht van 26 op 27 oktober een voordelig arrangement boeken, inclusief ontbijt. Ze hebben één- en tweepersoonskamers.

Hoe weet ik de volgende dag waar ik was? Worden er foto's gemaakt?

Op float. lopen zowel een videograaf als fotograaf rond. De aftermovie en foto's worden gepubliceerd op onze Facebookpagina. Als je niet wil dat je online te bewonderen bent, poseer dan niet voor de fotograaf. Wij mogen er vanuit gaan dat wanneer je met je vrienden poseert, we de foto mogen publiceren.

 

Mocht je nu (ongeposeerd) toch op de foto staan, stuur ons en berichtje en we halen de foto offline.

© 2019 float. Contact: info@kroepoekfabriek.nl